Eeuwfeest

100-jaarIn 2016 vierden we als Vereniging Suringar ons 100-jarig bestaan. We zijn de Heer dankbaar dat we al zo lang van betekenis kunnen zijn voor de kinderen in Maastricht en hen protestants christelijk onderwijs kunnen bieden op de Emile Weslyschool en de Suringarschool.

Een korte weergave van de activiteiten:

• Viering in de Sint Janskerk: bekijk hier de foto’s.
• Minisymposium Bestaansrecht van de kleine school in de grote stad: bekijk hier de foto’s.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake opende het symposium waaraan verder een keur aan sprekers uit het onderwijsveld en politiek deelnam. Wethouder Mieke Damsma (D66), bestuursvoorzitter van de vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs Wim Kuiper (Verus; tevens oud-wethouder in Maastricht) en hoogleraar Christelijke identiteit Roel Kuiper hebben elk vanuit hun eigen perspectief hun licht geworpen op de bijzondere plek en toekomst van de kleine (bijzondere) school in de grote stad.

In de media is uitgebreid stilgestaan bij de viering en het minisymposium. TV Maastricht (na 6:30 minuut), Markant (bladzijde 38), Nederlands Dagblad, Dagblad de Limburger en CDA Maastricht besteedden er aandacht aan.

• Reünie (1 oktober). Bekijk hier de foto’s!

Bekijk en download de foto’s van de fotocarrousel die tijdens de reünie werd vertoond hier.
In de media is uitgebreid stilgestaan bij de reünie. L1NWS, 1Limburg, en Dagblad De Limburger besteedden er aandacht aan.Jubileumboek-klein

In het kader van ons jubileum is een jubileumboek verschenen. Dit boek is te bestellen via deze link.